François Hollande şi Petro Poroşenko nu vor accepta "nicio intervenţie în munca anchetatorilor"

Preşedinţii francez şi ucrainean au convenit că nu vor accepta "nicio intervenţie în munca anchetatorilor" şi au subliniat "importanţa crucială" a "unor probe indiscutabile" pentru a elucida prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina, a anunţat sâmbătă Preşedinţia franceză.

388 afișări
Imaginea articolului François Hollande şi Petro Poroşenko nu vor accepta "nicio intervenţie în munca anchetatorilor"

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-o conversaţie telefonică, François Hollande şi Petro Poroşenko au "subliniat importanţa crucială de a stabili probe indiscutabile" pentru a elucida această "dramă groaznică".

"În acest scop, niciun amestec în munca anchetatorilor Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI) sau observatorilor OSCE nu poate fi tolerat", potrivit unui comunicat al Elysée.

Mai devreme în cursul zilei, şeful de stat francez, Francois Hollande, a declarat că nu vrea doar ipoteze, ci "certitudini", "concluzii incontestabile", în ancheta privind prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei.

"Franţa a solicitat o anchetă internaţională care să permită în primul rând adunarea probelor", a afirmat Hollande, citat de AFP.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, au stabilit că este necesară o anchetă internaţională în cazul prăbuşirii avionului în Ucraina, investigaţia urmând să fie coordonată de OACI, potrivit Guvernului german.

Avionul s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, provocând moartea a 298 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici