François Hollande va efectua o vizită la Riyadh pe 4 şi 5 mai

Preşedintele francez François Hollande va efectua, pe 4 şi 5 mai, o vizită la Riyadh, capitala Arabiei Saudite, unde va asista, în calitate de invitat de onoare, la un summit al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), a anunţat marţi Palatul Elysée, relatează Le Figaro în pagina electronică.

92 afișări
Imaginea articolului François Hollande va efectua o vizită la Riyadh pe 4 şi 5 mai

François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CCG, care reuneşte Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Oman, Kuwait şi Qatar, organizează, pe lângă un summit extraordinar anual în decembrie, un summit "consultativ", de regulă în cursul primăverii.

Liderii celor şase monarhii din Golf urmează să fie primiţi pe 13 mai la Casa Albă, cu o zi înainte de un summit convocat de preşedintele american Barack Obama la Camp David.

Summitul de la Camp David a fost convocat în scopul reasigurării monarhiilor din Golf în legătură cu acordul-cadru asupra controversatului program nuclear iranian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici