François Hollande va fi primit de Papa Francisc la 24 ianuarie

Preşedintele francez François Hollande va fi primit de papa Francisc la Vatican pe 24 ianuarie, a anunţat joi părintele Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

103 afișări
Imaginea articolului François Hollande va fi primit de Papa Francisc la 24 ianuarie

François Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pot să confirm că, pe 24 ianuarie, Papa îl va primi la Vatican pe preşedintele Republicii Franceze François Hollande", a declarat Federico Lombardi pentru jurnalişti. Aceasta va fi prima vizită la Vatican a şefului statului francez de la alegerea sa în mai 2012.

Informaţii din surse sigure sau neconfirmate despre această vizită, care ar fi fost hotărâtă foarte recent, circulau de miercuri.

Hollande s-a deplasat deja de patru ori la Roma pentru întrevederi cu autorităţile din Peninsulă, însă nu a venit niciodată în vizită la Papa Benedict al XVI-lea sau la Papa Francisc.

Deşi Parisul şi Sfântul Scaun adoptă poziţii comune în mai multe dosare, precum justiţia socială şi pacea în Africa, soarta creştinilor din Orient sau protejarea mediului, totuşi câteva teme mai delicate separă radical cele două părţi, precum recenta decizie a Franţei de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex sau proiectul de autorizare a sinuciderii asistate.

Poziţia Vaticanului a fost redată de Osservatore Romano, care a anunţat că Sfântul Scaun s-a distanţat în mod evident de deciziile Guvernului socialist francez şi a sprijinit puternic în perioada 2012-2013 mobilizarea Bisericii din Franţa împotriva proiectului "căsătoria pentru toţi".

Cu toate că evocă mai puţin moravurile decât predecesorii săi conservatori şi îşi exprimă respectul pentru persoanele aflate în situaţii complexe, Papa argentinian rămâne în principal pe aceeaşi linie cu ei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici