Francis Fukuyama: Realegerea lui Trump în 2024 ar rezolva "toate problemele Rusiei"

Francis Fukuyama, unul dintre cei mai influenţi politologi americani, a avertizat, într-un nou interviu acordat DW, că Rusia va avea beneficii imense dacă fostul preşedinte Donald Trump va fi reales în 2024.

13568 afișări
Imaginea articolului Francis Fukuyama: Realegerea lui Trump în 2024 ar rezolva "toate problemele Rusiei"

Francis Fukuyama: Realegerea lui Trump în 2024 ar rezolva "toate problemele Rusiei"

"Dacă Donald Trump revine în 2024, asta rezolvă toate problemele Rusiei, pentru că se pare că s-a angajat să scoată SUA din NATO. Rusia îşi va fi atins obiectivele sale majore printr-o simplă schimbare în politica americană", a declarat Fukuyama, potrivit Business Insider.

De-a lungul preşedinţiei sale, Trump a criticat în repetate rânduri NATO - luând adesea în vizor aliaţii în legătură cu cheltuielile lor pe apărare - şi, uneori, a stârnit temeri că va lua măsuri pentru a retrage SUA din alianţă.

Fukuyama a caracterizat o revenire a lui Trump ca fiind periculoasă pentru Ucraina şi potenţial fatală pentru frontul unificat pe care Occidentul l-a ridicat în faţa invaziei ruseşti.

Ţările occidentale au impus sancţiuni fără precedent Moscovei, acţionând pentru a izola Kremlinul atât din punct de vedere economic, cât şi politic. Dar războiul şi sancţiunile aferente nu au venit fără costuri pentru Occident, inflaţia şi preţurile la energie crescând vertiginos în întreaga lume. Efectele ar putea fi folosite de populuştii din Occident în campaniile electorale pentru a justifica o agendă mai prietenoasă pentru Rusia şi în detriementul Ucrainei şi al alianţei nord atlanctice.

Deşi Trump nu a făcut un anunţ oficial, se aşteaptă ca fostul preşedinte să candideze din nou în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici