Francois Hollande: Decizia Marii Britanii de a părăsi UE este "ireversibilă". "Totul trebuie încheiat până în anul 2019"

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a calificat marţi drept "ireversibilă" decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, care ar trebui implementată, potrivit lui, până în anul 2019, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

692 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande: Decizia Marii Britanii de a părăsi UE este "ireversibilă". "Totul trebuie încheiat până în anul 2019"

Francois Hollande: Decizia Marii Britanii de a părăsi UE este "ireversibilă"

Noul premier al Marii Britanii, Theresa May, a solicitat Uniunii Europene mai mult timp pentru pregătirea ieşirii oficiale a ţării sale din Blocul comunitar.

"Decizia poporului britanic de a ieşi din UE nu este o decizie conjuncturală, nu este o decizie dată de circumstanţe. Această decizie este ireversibilă iar noi trebuie să suportăm consecinţele", declarat Hollande, în cadrul unui discurs susţinut la Palatul Elysée.

Preşedintele a amintit că odată ce va părăsi UE, Marea Britanie nu va mai avea acces la piaţa internă cu excepţia cazului în care ţara acceptă normele comune privind cele patru libertăţi de circulaţie, ansamblul reglementărilor şi o dă dovadă de o solidaritate bugetară.

Potrivit preşedintelui francez, invocarea Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona care declanşează ieşirea efectivă a Marii Britanii din UE nu poate fi amânată, deoarece acest lucru ar provoca incertitudine şi instabilitate, ceea ce nu va fi bine pentru Marea Britanie, şi nici acceptabil pentru Uniunea Europeană.

"Pentru Franţa, totul trebuie încheiat până în anul 2019", a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici