Francois Hollande: Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Salah Abdeslam - VIDEO

Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris, a declarat vineri seară preşedintele Francois Hollande, aflat la Bruxelles.

1848 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande: Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Salah Abdeslam - VIDEO

Francois Hollande: Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Salah Abdeslam (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Ştiu că autorităţile belgiene vor răspunde rapid şi favorabil solicitării noastre de extrădare. Am încredere totală că Salah Abdeslam va fi extrădat în Franţa", a declarat Francois Hollande, citat de BBC.

"Salah Abdeslam era vizat de un mandat european de arestare. Autorităţile judiciare franceze vor formula urgent o cerere de extrădare", a spus Hollande.

Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seară, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris. "Salah Abdeslam a fost arestat, în cadrul unor operaţiuni efectuate în ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de preşedintele Franţei, François Hollande. "În total, au fost arestaţi trei suspecţi, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.

Potrivit postului RTBF, Salah Abdeslam este rănit şi a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles.

Premierul Belgiei a mulţumit serviciilor de securitate şi agenţiilor de informaţii pentru "eforturile imense şi minuţioase" în vederea arestării teroristului.

Salah Abdeslam, suspectat de implicare în atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, a fost rănit şi arestat preventiv în cursul unei operaţiuni a poliţiei în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Teroristul se ascundea într-o casă situată pe strada Quatre Vents din Bruxelles. În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015. Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris. Atentatele de la Paris, soldate cu 130 de morţi, au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici