Francois Hollande nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria. Violenţele din Siria, declanşate pe fondul revoltelor izbucnite în martie 2011, s-au soldat până acum cu aproximativ 10.000 de morţi, confiorm Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

574 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria

Francois Hollande nu exclude posibilitatea unei intervenţii militare în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O intervenţie militară nu este exclusă, condiţia fiind ca ea să respecte dreptul internaţional, adică după deliberarea Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite", a declarat Holande pentru televiziunea de stat France 2.

"Trebuie de asemenea găsită o soluţie care să nu fie neapărat militară. Presiunea trebuie să fie făcută din acest moment pentru a îndepărta regimul lui Bashar al-Assad. Trebuie găsită altă soluţie. Sunt sancţiuni de pronunţat, ele trebuiesc înăsprite. Voi vorbi cu preşedintele rus Putin, el venind la Paris vineri. El, împreună cu China, sunt cei care au reţineri în ceea ce priveşte sancţiunile. Şi noi va trebui să îi convingem că nu este posibil să lăsăm regimul lui Bashar al-Assad să îşi masacreze propriul popor", a adăugat Hollande.

Preşedintele francez a anunţat că va participa, la începutul lunii iulie, la "Conferinţa Prietenilor Siriei", unde se va încerca în special "solidarizarea" şi organizarea opoziţiei siriene pentru ca aceasta "să poată înlocui regimul".

Statele europene şi Statele Unite au anunţat marţi expulzarea unor reprezentanţi diplomatici sirieni din capitalele lor ca răspuns la "masacrul" din Hula, soldat cu 108 morţi.

"Nu pot rămâne fără reacţie după acest masacru", a declarat Hollande, care a menţionat că această decizie a fost luată "în comun" şi cu alţi şefi de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici