Frans Timmermans: Cred în valorile familiei, dar nu trebuie să le transformăm în argumente prin care să justificăm homofobia

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, luni, că UE nu are competenţe în privinţa referendumului pentru familie, afirmând însă că nu vrea ca valorile familiei, în care crede, să fie transformate ”în argumente pentru a justifica homofobia”.

487 afișări
Imaginea articolului Frans Timmermans: Cred în valorile familiei, dar nu trebuie să le transformăm în argumente prin care să justificăm homofobia

Frans Timmermans: Cred în valorile familiei, dar nu trebuie să le transformăm în argumente prin care să justificăm homofobia

”Uniunea Europeană nu are competenţe pe această temă. Dreptul familiei este de competenţa stateşlior membre. Nu cred că cineva din această sală are vreun dubiu faţă de poziţia mea pe acest subiect. Eu cred în valorile familiei, sunt soţ, sunt tată, am patru copii, însă nu vreau ca ele să fie transformate în arme sau în argumente pentru a justifica homofobia sau pentru a justifica respingerea altor tipuri de familie. Nu pot eu decide dacă un stat deschide posibilitatea ca cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească”, a declarat Frans Timmermans în Comisia LIBE privind situaţia din România.

El a mai spus că sprijină căsătoria între perseoanele de acelaşi sex, ţara sa fiind una dintre primele care a legiferat acest lucru.

”Trebuie să fim atenţi ca acest lucru nu trebuie folosit pentru a hrăni unii dintre demonii noştri cei mai întunecaţi - ura faţă de minorităţile sexuale, încercarea de a readuce femeile în secolele trecute, lucru pe care-l vedem în mai multe ţări. Să fim atenţi că egalitatea din tratate se aplică tuturor, femeilor şi bărbaţilor, indiferent de orientarea sexuală”, a adăugat Timmermans.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici