Franţa a interzis zborurile pe distanţe scurte pentru a reduce poluarea

Autorităţile din Franţa au interzis zborurile pe distanţe scurte pentru a reduce emisiile de carbon

981 afișări
Imaginea articolului Franţa a interzis zborurile pe distanţe scurte pentru a reduce poluarea

Franţa a interzis zborurile pe distanţe scurte pentru a reduce poluarea

Franţa a interzis zborurile interne pe distanţe scurte în încercarea de a reduce emisiile de carbon. Măsura se aplică doar în locurile în care există transport alternativ cu trenul, potrivit BBC.

Legea a intrat în vigoare la doi ani după ce parlamentarii au votat pentru eliminarea rutelor în care aceeaşi călătorie poate fi făcută cu trenul în mai puţin de două ore şi jumătate.

Interdicţia exclude toate călătoriile cu avionul între Paris şi oraşe precum Nantes, Lyon şi Bordeaux.

Totuşi, unii specialişti au descris ultimele măsuri ca fiind „interdicţii simbolice".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici