Franţa acuză Apple de zădărnicirea eforturilor de combatere a coronavirusului

Franţa acuză Apple de zădărnicirea a eforturilor de combatere a coronavirusului din cauza refuzului de a face Iphone-urile să ruleze corespunzător cu aplicaţia StopCovid, relateză Reuters.

760 afișări
Imaginea articolului Franţa acuză Apple de zădărnicirea eforturilor de combatere a coronavirusului

Franţa acuză Apple de subminare a eforturilor de combatere a coronavirusului

Ţările din lume fac tot posibilul să pună în circulaţie aplicaţii speciale pentru smatphone-uri care sunt considerate ca un mijloc de combatere a răspândirii noului coronavirus pe parcursul redeschiderii economiei.

Aplicaţiile utilizează Bluetooth pentru a interacţiona cu dispozitivele aflate în vecinătate şi pot avertiza utilizatorul când a intrat în contact cu o persoană ce se dovedeşte infectată.

Telefonele de la Apple în mod normal blocheză accesul la funcţia Bluetooth cu excepţia momentelor când utilizatorul foloseşte în mod activ aplicaţia. Autorităţiile din Franţa doresc ca Apple să schimbe setarea pentru a putea permite aplicaţiei să ruleze în backround pentru a fi activă mereu. Până la acest moment Apple a refuzat.

"Apple ne puteau ajuta să facem aplicaţia să ruleze şi mai bine pe Iphone. Nu au vrut să o facă. E regretabil că într-o perioadă în care toată lumea depune eforturi pentru a lupta cu pandemia o companie aşa de mare care stă foarte bine din punct de vedere economic nu doreşte să ajute guvernul. Ne vom aminti acest lucru", a spus Ministrul Tehnologiei Digitale din Franţa.

În Franţa dispozitivele mobile ce utilizează sistemul de operare al Apple reprezintă 21,1% din piaţă, iar cele Android reprezintă 78,8%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici