Franţa: Anchetă după ce un bărbat a fost rănit de explozia ţigării sale electronice

O anchetă a fost deschisă în Franţa după ce un tânăr s-a rănit grav la mână din cauza exploziei ţigării sale electronice, relatează postul de radio Europe 1, în pagina electronică.

167 afișări
Imaginea articolului Franţa: Anchetă după ce un bărbat a fost rănit de explozia ţigării sale electronice

Franţa: Anchetă după ce un bărbat a fost rănit de explozia ţigării sale electronice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din oraşul Ligne, în Loire-Atlantique, a fost rănit la mână în noaptea de vineri spre sâmbătă după ce ţigara electronică din care fuma a explodat, afirmă cotidianul Ouest-France, citat de radio Europe 1.

Vecinul său, un fost pompier voluntar, a dat alerta şi i-a oferit primul ajutor. Lovit grav la mâna dreaptă, tânărul a fost transferat la un spital specializat din Nantes. Parchetul a deschis o anchetă şi a încredinţat-o jandarmeriei din Ancenis, pentru a stabili cauzele accidentului.

Comerciantul care a vândut ţigara electronică a fost avertizat în legătură cu incidentul şi ultimii cumpărători ai produsului vor fi contactaţi de revânzător şi de fabricant. Ancheta va stabili cauzele precise ale exploziei ţigării, un model fabricat în China şi foarte puţin comercializat.

Sunt posibile mai multe piste, dintre care una menţionează o baterie defectuoasă sau o folosire inadecvată. Potrivit unui vânzător de ţigări electronice, unii consumatori, de cele mai multe ori tineri, cresc puterea bateriei pentru a creşte cantitatea de vapori produsă de ţigară.

Acesta este al doilea caz din Franţa, după unul înregistrat în septembrie. Alte incidente au fost însă semnalate în Marea Britanie sau Statele Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici