Franţa avertizează că Vladimir Putin va fi responsabil dacă Navalnîi va muri

  • Ministrul de Externe al Franţei a avertizat Rusia că Uniunea Europeană îl va face responsabil pe preşedintele Vladimir Putin daca Navalnîi va muri.
  • Navalnîi se află în greva foamei de pe 31 martie.
  • Şi guvernul SUA a transmis Rusiei că ”vor exista consecinţe,” dacă Navalnîi va muri.
741 afișări
Imaginea articolului Franţa avertizează că Vladimir Putin va fi responsabil dacă Navalnîi va muri
Ministrul de Externe al Franţei a avertizat Rusia că Uniunea Europeană  îl va face responsabil pe preşedintele Vladimir Putin şi pe autorităţile ruse, dacă opozantul Aleksei Navalnîi aflat în greva foamei, va muri. Acesta a mai spus că blocul comunitar va impune noi sancţiuni Moscovei, relatează Reuters.
 
Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a supravieţuit unei tentative de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok. Aflat în închisoare, el a intrat pe 31 martie în greva foamei. Avocaţii săi atrag atenţia şi spun că acesta poate muri oricând pentru că riscă o insuficienţă renală sau un stop cardiac.
 
"Acest atac neobosit asupra lui Navalnîi este insuportabil. Vom da sancţiunile necesare şi va fi responsabilitatea lui Putin şi a autorităţilor ruse. Sper că nu vom ajunge în această extremă," a declarat Jean-Yves Le Drian ca răspuns la întrebarea referitoare la cum va reacţiona Europa dacă Navalnîi ar muri.
 
 
"Am comunicat guvernului rus că ceea ce se întâmplă cu Aleksei Navalnîi, aflat în custodia lor, este responsabilitatea lor şi vor fi trasi la răspundere de către comunitatea internaţională,” declara consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, în utmă cu câteva zile.

„În ceea ce priveşte măsurile specifice pe care le-am întreprinde, ne uităm la o varietate de costuri pe care le-am impune şi nu voi transmite acest lucru în mod public în acest moment, dar am comunicat că vor exista consecinţe dacă Navalnîi moare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici