Franţa consideră că Nicolas Maduro ignoră cererile de organizare a unor noi alegeri

Administraţia de la Paris a transmis miercuri că preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, ignoră apelurile făcute de mai multe ţări pentru organizarea unor noi alegeri prezidenţiale, problemă ce va fi discutată joi de către miniştrii de Externe ai Uniunii Europene, relatează Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului Franţa consideră că Nicolas Maduro ignoră cererile de organizare a unor noi alegeri

Franţa consideră că Nicolas Maduro ignoră cererile de organizare a unor noi alegeri

Miniştrii de Externe ai ţărilor membre UE se vor întâlni joi pentru discuţii, la Bucureşti.

Majoritatea statelor membre UE, printre care şi Franţa, au anunţat sâmbătă că îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte legitim, dacă Nicolas Maduro nu va organiza alegeri prezidenţiale noi în termen de opt zile.

„I-am cerut lui Maduro să anunţe o dată pentru alegerile prezidenţiale, care vor fi monitorizate atent de către comunitatea internaţională. Se pare că se împotriveşte acestui lucru, motiv pentru care ne dorim ca Guaido să ia iniţiativă”, se menţionează într-un comunicat emis de Administraţia Prezidenţială franceză.

Curtea Supremă de Justiţie din Venezuela a deschis o anchetă împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziţiei şi preşedinte interimar autoproclamat, i-a interzis să părăsească ţara şi i-a blocat conturile bancare până la finalizarea investigaţiei.

Preşedintele Nicolas Maduro, în vârstă de 56 de ani, se confruntă cu o criză politică după ce Juan Guaido s-a autoproclamat preşedinte interimar.

Statele Unite, Canada şi majoritatea statelor din America Latină şi-au manifestat susţinerea pentru Guaido. Preşedintele Nicolas Maduro a fost susţinut sâmbătă, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate ONU, de către China şi Rusia. Maduro a respins apelurile făcute de Statele Unite, Canada, statele din America Latină şi din Uniunea Europeană pentru organizarea unor noi alegeri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici