Franţa contestă planul fiscal elaborat de Administraţia Donald Trump şi va sesiza UE: Există riscul penalizării companiilor europene

Franţa va sesiza Uniunea Europeană în legătură cu planul de reformă fiscală elaborat de Administraţia Donald Trump şi aprobat în formă provizorie de Congres, avertizând că vor fi afectate companiile europene, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

1005 afișări
Imaginea articolului Franţa contestă planul fiscal elaborat de Administraţia Donald Trump şi va sesiza UE: Există riscul penalizării companiilor europene

Franţa contestă planul fiscal elaborat de Administraţia Donald Trump şi va sesiza UE: Există riscul penalizării companiilor europene

Administraţia Emmanuel Macron va cere marţi Consiliului miniştrilor europeni de Finanţe să analizeze proiectul de reformă fiscală adoptat în Congresul SUA, avertizând că există riscul penalizării companiilor europene.

"Dacă acest proiect se va concretiza, există riscul apariţiei unor dificultăţi grave", au declarat surse din cadrul Ministerului francez al Economiei şi Finanţelor.

"Trebuie să le semnalăm autorităţilor americane că se va ajunge la o dezbatere complicată dacă vor persista pe acest drum", au adăugat funcţionarii citaţi.

Ministerul francez al Finanţelor este preocupat că Administraţia Donald Trump va putea impozita operaţiunile companiilor europene cu sedii în Statele Unite prin cote stabilite în plus faţă de profiturile realizate pe teritoriul american.

"Vor fi dispoziţii foarte diferite de cele existente în prezent şi de ceea ce este prevăzut în convenţiile fiscale internaţionale", a explicat un oficial francez.

Camera Reprezentanţilor şi Senatul Statelor Unite au aprobat proiecte de reformare a Codului fiscal care prevăd diminuarea substanţială a cotei de impozitare pentru companii şi reduceri modeste pentru persoane fizice. Versiunile vor trebui să ajungă la procedura de mediere. Ulterior, textul de lege comun va trebui aprobat din nou de Camera Reprezentanţilor şi de Senat înainte de a fi promulgat de preşedintele Donald Trump. Planul de reforme fiscale, cel mai amplu din ultimele trei decenii, introduce patru cote de impozitare pentru persoanele fizice. Administraţia Donald Trump a propus cote de impozitare cuprinse între 12% şi 35%. În prezent, în SUA sunt şapte cote de impozitare în funcţie de venituri, cuprinse între 10% şi 39,6%.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici