Franţa depăşeşte Spania la numărul de decese cauzate de coronavirus

Numărul de decese din Franţa de la coronavirus a crescut marţi cu 348 până la 26.991, peste Spania, devenind ţara cu cel mai mare număr de decese din lume după Statele Unite, Marea Britanie şi Italia, potrivit Reuters.

1494 afișări
Imaginea articolului Franţa depăşeşte Spania la numărul de decese cauzate de coronavirus

Franţa depăşeşte Spania la numărul de decese cauzate de coronavirus

Datele oficiale au arătat că ritmul deceselor cauzate de coronavirus din Franţa, s-a apropiat tot mai mult de Spania în ultimele săptămâni, ambele ţări înregistrând peste 22.000 de morţi începând cu 24 aprilie, iar Spania a avut o rată a mortalităţii care a scăzut sub 100 micţorându-se astfel diferenţa faţă de Franţa în ultimele zile ale săptămânii trecute.

Marţi, numărul deceselor înregistrate de statele americane a fost de 80.606, Marea Britanie de 32.065 şi Italia de 30.911. Spania a urmat Franţa cu 26.920.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut marţi cu 708 la 140.227, până la 456 luni. Inclusiv 37.988 de cazuri probabile, în creştere a 94, numărul total de cazuri confirmate şi probabile a crescut cu 802 la 178.225, situând Franţa pe locul şase la nivel mondial prin această măsură.

Guvernul a spus că va lua în considerare reluarea restricţiilor, dacă noile cazuri zilnice vor creşte din nou la peste 3.000. În ultimele şase zile, numărul cazurilor a crescut în medie cu aproximativ 670 pe zi.

În a doua zi după relaxarea restricţiilor la nivel naţional pentru a reduce răspândirea contagiunii, guvernul a reiterat că este gata să reimpună restricţiile, dacă este necesar.

Coordonatorul guvernamental pentru „carantinare”, Jean Castex, le-a spus parlamentarilor că primele 36 de ore de la relaxarea măsurilor au decurs aşa cum era planificat şi că cea mai mare provocare în menţinerea distanţării sociale ca un balon împotriva transmiterii virusului a fost transportul public în zone dens populate.

"Trebuie să luăm în considerare posibilitatea inversării sfârşitului izolării. Dacă anumiţi indicatori se deteriorează, vom întări măsurile din nou, eventual la nivel regional”, a spus Castex.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici