Franţa este dispusă negocierilor cu Marea Britanie privind reconfigurarea relaţiei cu UE

Franţa este dispusă negocierilor cu Marea Britanie privind evaluarea relaţiei cu Uniunea Europeană, dar fără modificarea tratatelor comunitare, anunţă secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Harlem Desir.

229 afișări
Imaginea articolului Franţa este dispusă negocierilor cu Marea Britanie privind reconfigurarea relaţiei cu UE

Franţa este dispusă negocierilor cu Marea Britanie privind reconfigurarea relaţiei cu UE (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Premierul Marii Britanii, David Cameron, vrea reconfigurarea relaţiei ţării cu Uniunea Europeană, dar modificarea tratatelor necesită organizarea unor referendumuri în unele state membre.

Harlem Desir a explicat că Franţa nu este favorabilă ideii de a organiza un referendum. "Dar putem face multe schimbări în cadrul actualelor tratate, pentru că oferă suficient spaţiu de manevră", a spus Desir.

"Dacă premierul Marii Britanii va prezenta solicitările şi propunerile în scurt timp, suntem deschişi discuţiilor", a spus oficialul francez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici