Franţa începe campania de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste peste 12 ani

  • Vaccinarea adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani va fi posibilă în Franţa luna aceasta.
  • Franţa abia începe să îşi revină după numărul mare de infectări în urma celui de-al treilea val al pandemiei.
  • Emmanuel Macron în vârstă de 43 de ani, a fost infectat cu Sars-Cov-2 în decembrie anul trecut.
252 afișări
Imaginea articolului Franţa începe campania de vaccinare anti-COVID pentru copiii cu vârste peste 12 ani

Vaccinarea adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani va fi posibilă în Franţa începând cu 15 iunie, a declarat miercuri preşedintele Emmanuel Macron, relatează France24.

Decizia vine după nenumăratele discuţii în care mai multe ţări dezbat dacă dozele ar trebui rezervate mai întâi pentru adulţii care sunt mai vulnerabili la virus sau ar trebui folosite pentru campania de vaccinare a tinerilor în încercarea de a proteja mai repede populaţia.

În timpul unei vizite în satul Saint-Cirq-Lapopie din sudul Franţei, Macron a mai menţionat că 50% dintre adulţii francezi au primit acum cel puţin primul vaccin împotriva Covid-19.

Aprovizionarea cu vaccinuri împotriva Covid-19 a crescut recent, determinând oficialii să înceapă programările pentru toţi adulţii la începutul acestei săptămâni.

Macron doreşte accelerarea campaniei de vaccinare, întrucât Franţa abia începe să îşi revină după numărul mare de infectări în urma celui de-al treilea val al pandemiei.

Preşedintele a cerut oamenilor să rămână „extrem de atenţi şi vigilenţi” şi a spus că pentru moment ar fi necesară purtarea măştilor în aer liber în mai multe regiuni.

Macron în vârstă de 43 de ani, a fost infectat cu Sars-Cov-2  în decembrie anul trecut, dar a anunţat recent că el şi soţia sa s-au vaccinat.

Restaurante şi cafenele au acum permisiunea de a servi clienţii în exterior, iar restaurantele interioare urmează să deschidă pe 9 iunie.

Presiunea asupra spitalelor a scăzut, numărul pacienţilor cu Covid în terapie intensivă scăzând constant în ultimele săptămâni, cu 2.825 de cazuri grave marţi, în scădere de la aproximativ 6.000 în aprilie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici