Franţa încheie oficial, la 31 decembrie, misiunea în Afganistan

Misiunea Pamir a forţelor franceze în Afganistan se va încheia oficial la 31 decembrie, odată cu retragerea ultimilor militari francezi (aproximativ 150) de la baza aflată la aeroportul internaţional din Kabul (KAIA), a anunţat, vineri, Ministerul Apărării.

128 afișări
Imaginea articolului Franţa încheie oficial, la 31 decembrie, misiunea în Afganistan

Franţa încheie oficial, la 31 decembrie, misiunea în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Retragerea militarilor va marca încheierea celor 13 ani de prezenţă franceză în Afganistan în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă şi Securitate (ISAF), aflată sub comanda NATO.

Franţa, care a participat cu aproape 4.000 de militari la misiunea ISAF, şi-a retras în 2012 trupele combatante din Afganistan.

În total, aproximativ 70.000 de militari francezi s-au aflat în Afganistan din 2001. De asemenea, 89 de militari francezi au murit, iar 700 au fost răniţi în operaţiunile din Afganistan.

Misiunea NATO în Afganistan se încheie la sfârşitul acestei luni. În 2015, aproximativ 12.500 de militari străini vor rămâne pe teritoriul afgan în cadrul unei misiuni de pregătire şi asistenţă pentru forţele de securitate afgane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici