Franţa îndeamnă toate ţările UE să susţină planul de relansare economică. Bruno Le Maire: Este un moment istoric

  • Franţa îndeamnă toate ţările UE să susţină planul de relansare economică
  • Bruno Le Maire: "Le cer tuturor statelor europene, fără excepţie, inclusiv celor patru ţări rigoriste, să susţină acest plan
  • Comisia Europeană propune un fond de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro pentru atenuarea efectelor pandemiei
264 afișări
Imaginea articolului Franţa îndeamnă toate ţările UE să susţină planul de relansare economică. Bruno Le Maire: Este un moment istoric

Franţa îndeamnă toate ţările UE să susţină planul de relansare economică. Bruno Le Maire: Este un moment istoric

Administraţia Emmanuel Macron a îndemnat, miercuri, toate statele membre ale Uniunii Europene să susţină planul "istoric" de relansare în valoare de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană, informează cotidianul Le Figaro.

"Le cer tuturor statelor europene, fără excepţie, inclusiv celor patru ţări rigoriste, să susţină acest plan", a declarat ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, în Senatul Franţei.

Uniunea Europeană este "într-un moment istoric", a subliniat Bruno Le Maire.

Comisia Europeană a propus miercuri un fond de relansare economică în valoare de 750 de miliarde de euro, pentru atenuarea efectelor pandemiei. Conform unor oficiali UE, din această sumă, 500 de miliarde vor fi acordate sub formă de subvenţii, iar restul ca împrumuturi.

Austria, Suedia, Danemarca şi Olanda vor ca fondurile de relansare economică să fie rambursate de către statele beneficiare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici