Franţa invită companiile britanice să se mute cu sediul la Paris după Brexit

Valerie Pecresse, unul dintre cei mai cunoscuţi politicieni francezi, doreşte să aducă job-urile britanice în Franţa, scrie Bloomberg.

2484 afișări
Imaginea articolului Franţa invită companiile britanice să se mute cu sediul la Paris după Brexit

Franţa invită companiile britanice să se mute cu sediul la Paris după Brexit

Şefa regiunii Parisului avea deja pregătit discursul prin care doreşte să aducă companiile britanice în Franţa imediat după Brexit, indiferent de rezultat. Având în vedere decizia surpriză a Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, decizie care ridică dubii legate de accesul companiilor la piaţa europeană, Pecresse a început ofensiva.

"Dacă trebuie să merg acolo şi să iau job-uri cu dinţii, aşa voi face", a spus politicianul francez într-un interviu din Aix-en-Provence luna trecută.

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană i-a oferit lui Pecresse oportunitatea de a-I ajuta pe cei aproximativ 700.000 de şomeri din jurul Parisului. Este de asemenea o şansă să demonstreze puterea politică pe care o are, după ce şi-a condus partidul într-o victorie răsunătoare în cea mai puternică regiune a Franţei pentru prima oară în ultimii 17 ani.

Autoritatea reginală deja a alocat milioane de euro pentru a face reclamă campaniei pornite pe 24 iunie, în ziua de după vot, care promova regiunea ca alternativă pentru Londra.

"Veniţi aici, alăturaţi-vă Parisului şi oportunităţilor pe care le oferă", scrie în anunţuri.​

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici