Franţa îşi consolidează securitatea şi intensifică sprijinul pentru opoziţia siriană

Autorităţile franceze îşi vor "intensifica sprijinul" pentru opoziţia moderată din Siria şi vor consolida securitatea "în locurile publice şi transporturi" pentru a face faţă ameninţării jihadiste în Franţa, a anunţat joi preşedinţia, într-un comunicat.

114 afișări
Imaginea articolului Franţa îşi consolidează securitatea şi intensifică sprijinul pentru opoziţia siriană

Franţa îşi consolidează securitatea şi intensifică sprijinul pentru opoziţia siriană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parisul este de asemenea pregătit să ajute alte ţări să lupte împotriva jihadiştilor străini, dacă aceste state îi cer acest lucru, a precizat Palatul Elysee, la o zi după decapitarea unui ostatic francez de o grupare algeriană afiliată grupului terorist Stat Islamic.

Herve Pierre Gourdel, în vârstă de 55 de ani, fusese răpit duminică seară în localitatea algeriană Tizi Ouzou, situată la 110 kilometri est de Alger.

Gruparea islamistă Jung al-Khilaka, afiliată organizaţiei teroriste Stat Islamic, a postat o înregistrare video intitulată "Mesaj de sânge pentru Guvernul francez", în care prezintă executarea ostaticului prin decapitare.

Unul dintre terorişti citeşte un mesaj în care denunţă intervenţia "cruciaţilor criminali francezi împotriva musulmanilor, în Algeria, Mali şi Irak".

"Dat fiind că a expirat termenul de 24 de ore acordat Franţei pentru oprirea campaniei militare contra grupului Stat Islamic şi pentru salvarea cetăţeanului francez, am decis uciderea acestuia pentru a răzbuna victimele din Algeria şi pentru a susţine califatul islamic", a afirmat teroristul.

Organizaţia teroristă ameninţase că va executa ostaticul dacă Franţa nu va opri raidurile aeriene în Irak, însă Parisul a explicat că refuză să "cedeze şantajului".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici