Franţa îşi recheamă ambasadorul din Italia, în urma conflictului cu vicepremierul Luigi di Maio

Franţa a anunţat joi că şi-a rechemat ambasadorul la Roma pentru consultaţii, acuzând Guvernul Italian de „atacuri fără precedent", după ce vicepremierul Luigi Di Maio s-a întâlnit cu liderii mişcării „Vestele Galbene", relatează site-ul cotidianului Repubblica.

402 afișări
Imaginea articolului Franţa îşi recheamă ambasadorul din Italia, în urma conflictului cu vicepremierul Luigi di Maio

Franţa îşi recheamă ambasadorul din Italia, în urma conflictului cu vicepremierul Luigi di Maio

Parisul l-a avertizat pe vicepremierul italian Luigi Di Maio să nu interfereze în politicile interne ale ţării. Acesta a postat o poză cu el şi cu liderii Christophe Chalençon şi Ingrid Levavasseur. Întâlnirea a avut loc în apropierea Parisului.

Relaţiile între Franţa şi Italia au devenit tensionate încă de când formaţiunile politice italiene Mişcarea Cinci Stele (M5S) şi Liga au preluat puterea în iunie 2018.

„Franţa este, de câteva luni, ţinta unor atacuri repetate şi nefondate şi unor afirmaţii scandaloase", a declarat Ministerul francez de Externe printr-un comunicat, relatează Reuters.

Acesta a adăugat că ultimele atacuri ale Italiei au fost în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

„Să nu fii de acord este una, dar să manipulezi relaţiile pentru scopuri electorale este altceva", se mai arată în comunicat.

„Toate aceste acţiuni crează o situaţie serioasă care ridică întrebări despre intenţiile Guvernului italian privind Franţa", a mai afirmat Ministerul francez de Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici