Franţa nu se mută din stradă: Noi proteste faţă de legea privind pensiile

Franţa se confruntă marţi cu o nouă zi de greve şi proteste la nivel naţional, după ce unele dintre cele mai grave violenţe de stradă din ultimii ani au fost înregistrate în ultima săptămână, transmite Reuters.

557 afișări
Imaginea articolului Franţa nu se mută din stradă: Noi proteste faţă de legea privind pensiile

Franţa nu se mută din stradă: Noi proteste faţă de legea privind pensiile

Ministrul de interne Gerald Darmanin a avertizat luni că există „un risc foarte serios” de noi violenţe, marţi, în capitală şi nu numai. Aproximativ 13.000 de poliţişti vor fi repartizaţi la mitinguri, aproape jumătate dintre ei în Paris.

Poliţia i-a sfătuit pe proprietarii de magazine aflate pe traseul mitingului din Paris să închidă pentru toată ziua.

Grupurile de apărare a drepturilor omului şi organizaţiile internaţionale au denunţat o utilizare excesivă a forţei de către poliţie în timpul protestelor recente.

Guvernul spune că legea pensiilor este vitală pentru a se asigura că sistemul nu dă faliment. Sindicatele şi protestatarii spun că există alte modalităţi de a face acest lucru.

Circulaţia feroviară, transportul public şi zborurile pot fi perturbate marţi din cauza grevei generale anunţate în Franţa, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici