Franţa recomandă o pauză de 42 de zile de la 28 între cele două doze de vaccin, aşa cum a stabilit compania producătoare. Motivul pentru care a luat decizia

  • Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa (HAS) îşi schimbă strategia de vaccinare, din cauza întârzirilor la livrări ale vaccinurilor anti-Covid.
  • HAS recomandă „extinderea la 6 săptămâni a intervalului dintre cele 2 doze de vaccin ARN mesager.
  • Iniţial, intervalul de timp preconizat a variat între 21 şi 28 de zile.
2462 afișări
Imaginea articolului Franţa recomandă o pauză de 42 de zile de la 28 între cele două doze de vaccin, aşa cum a stabilit compania producătoare. Motivul pentru care a luat decizia
Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa (HAS) îşi schimbă strategia de vaccinare, din cauza întârzirilor la livrări ale vaccinurilor anti-Covid, notează Le Figaro.
 
Într-o notificare publicată sâmbătă, 23 ianuarie, HAS recomandă „extinderea la 6 săptămâni a intervalului dintre cele 2 doze de vaccin ARN mesager (vaccinuri de la Pfizer şi Moderna)”. Iniţial, intervalul de timp preconizat a variat între 21 şi 28 de zile. Pauza de 42 de zile nu ar afecta eficacitatea vaccinului.
 
HAS specifică, de asemenea, că dozele disponibile trebuie rezervate „cu prioritate” pentru persoanele cu vârsta de 75 de ani şi peste, apoi pentru cei cu vârsta cuprinsă între 65-74 de ani, „începând cu cele cu comorbidităţi”. „Într-un context de aprovizionare treptată a dozelor de vaccin pe parcursul anului 2021, HAS a analizat posibilitatea amânării celei de-a doua doze de vaccin ARNm, pentru a putea beneficia cât mai multe persoane vulnerabile de prima doză, înainte ca situaţia epidemică să se deterioreze în continuare.”
 
Până în prezent, pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, guvernul a urmat sfatul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Medicamentelor şi Produselor de Sănătate (ANSM). Dar încă de pe 7 ianuarie, Agenţia se gândea să recomande o pauză mai mare între cele două injecţii pentru a face faţă fluctuaţiilor de aprovizionare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici