Franţa salută decizia României privind corvetele, apreciind că va avea "impact economic pozitiv"

Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, a salutat decizia Bucureştiului de a încredinţa companiei Naval Group contractul pentru corvetele multifuncţionale, notând că va exista "un impact economic pozitiv", inclusiv în cadrul acţiunilor de "construire a Europei apărării".

2493 afișări
Imaginea articolului Franţa salută decizia României privind corvetele, apreciind că va avea "impact economic pozitiv"

FOTO: Naval Group

"Ministerul român al Apărării a anunţat pe 3 iulie 2019 victoria Naval Group, în asociere cu şantierul român SNC, în competiţia organizată pentru furnizarea a patru corvete multifuncţionale şi pentru modernizarea a două fregate româneşti T22. Florence Parly, ministrul Forţelor Armate, salută această decizie, care se înscrie deplin în efortul de construire a unei Europe a apărării puternice şi ambiţioase", se arată într-un comunicat oficial al Ministerului Forţelor Armate din Franţa.

"Această decizie va avea un impact economic pozitiv pentru şantierele navale şi pentru firmele subcontractante vizate de această comandă. Peste 400 de locuri de muncă vor fi consolidate la Naval Group în următorii cinci ani", subliniază Ministerul francez al Forţelor Armate, precizând că prima corvetă va fi livrată până în 2022.

Potrivit Ministerului francez al Forţelor Armate, suma totală a contractului (patru livrări şi două modernizări) se ridică la 1,2 miliarde de euro.

Asocierea dintre compania franceză Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa a câştigat licitaţia pentru furnizarea unor corvete multifuncţionale, au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici