Franţa se află în stare de alertă din cauza unei epidemii de bronşiolită la copii mici

Franţa se află în stare de alertă din cauza unei epidemii de bronşiolită. Numărul vizitelor la urgenţe şi al spitalizărilor la copiii cu vârsta sub doi ani este foarte mare, la niveluri mai mari decât în ultimii 10 ani.

1261 afișări
Imaginea articolului Franţa se află în stare de alertă din cauza unei epidemii de bronşiolită la copii mici

Franţa se află în stare de alertă din cauza unei epidemii de bronşiolită la copii mici

În săptămâna cuprinsă între 31 octombrie şi 6 noiembrie, 6.891 de copii cu vârsta sub doi ani au ajuns la urgenţe.

Dintre aceştia, 6.326 (92%) aveau mai puţin de un an.

În 2.337 de cazuri a fost necesară spitalizarea. Până în prezent, internările pentru bronşiolită reprezintă 50% din internările în urma unei vizite la camera de urgenţă la copiii cu vârsta sub doi ani. În sezoanele precedente, acest procent era undeva la 40%, conform Santé Publique France.

Ministerul Sănătăţii a activat planul alb naţional, prevăzut în situaţii sanitare excepţionale, ceea ce înseamnă că angajaţii spitalelor pot fi rechemaţi la muncă, transferaţi sau nevoiţi să lucreze seara şi la sfârşiturile de săptămână.

Mai multe virusuri pot provoca această infecţie respiratorie, însă principalul vinovat este virusul sinciţial respirator (Rsv). Dacă la un adult sănătos, infecţia se prezintă cu simptome similare celor ale unei răceli obişnuite, evoluţia bolii la un sugar sau la un copil cu o boală cronică poate fi mult mai severă, provocând tuse şi dificultăţi de respiraţie. Boala este contagioasă: se transmite în principal prin tuse, salivă, strănut, mâini şi obiecte contaminate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici