Franţa şi China folosesc ingineria biologică pentru a dezvolta supersoldaţi

  • China a fost prima ţară care a anunţat că dezvoltă soldaţi îmbunătăţiţi biologic
  • Franţa s-a alăturat acestui proces zilele trecute
  • Noua specie de soldaţi ar putea fi numiţi „homo robocopus”
5490 afișări
Imaginea articolului Franţa şi China folosesc ingineria biologică pentru a dezvolta supersoldaţi

Franţa şi China folosesc ingineria biologică pentru a dezvolta supersoldaţi

La doar două săptămâni după ce s-a fost anunţat că China dezvoltă super soldaţi îmbunătăţiţi cu ajutorul ingineriei biologice, Franţa s-a alăturat luptei în crearea de trupe care pot fi „crescute pentru a ucide”, arată date citate de The New York Post.

Săptămâna trecută, Franţa şi-a dat acordul pentru crearea de soldaţi „îmbunătăţiţi”, iar unele persoane şi-au manifestat deja îngrijorarea că aceştia ar putea deveni noua normă militară într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Francezii caută să îmbunătăţească „capacităţile fizice, cognitive, perceptive şi psihologice” şi ar putea permite urmărirea locaţiei sau conectivitatea cu sistemele de arme şi alţi soldaţi.

În documentul care prezintă o serie de cercetări prezentate ministrului Apărării din Franţa, şi citate de presă, se vorbeşte despre droguri folosite pentru a menţine soldaţii treji pe perioade lungi de timp şi pentru a combate stresul şi chiar intervenţii chirurgicale pentru îmbunătăţirea auzului.

Noua specie de soldaţi augmentaţi, supranumită „homo robocopus” ar putea presupune, de asemenea, şi modificarea ADN-ului, pentru a le oferi soldaţilor viteză şi forţă sporite.

Michael Clarke, profesor universitar specializat în studiul războiului la Kings College London (KCL), a declarat că s-ar putea „folosi ADN aşa cum ar face un fermier într-o turmă de vite”.

„Am ajuns acum la punctul în care am putea manipula ADN-ul oamenilor pentru a le oferi mai multă forţă, rezistenţă şi alte lucruri, la fel cum facem cu animalele”, a spus Clarke.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici