Franţa şi Germania marchează 100 de ani de la Bătălia de la Verdun din Primul Război Mondial

Preşedintele francez, Francois Hollande, şi cancelarul german, Angela Merkel, participă la ceremoniile de comemorare a 100 de ani de la Bătălia din Verdun, nord-estul Franţei, considerată una dintre cele mai lungi lupte din timpul Primului Război Mondial, în care au murit circa 700.000 de persoane.

1907 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania marchează 100 de ani de la Bătălia de la Verdun din Primul Război Mondial

Franţa şi Germania marchează 100 de ani de la Bătălia de la Verdun din Primul Război Mondial (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Sute de mii de militari francezi şi germani au murit în timpul confruntărilor desfăşurate pe parcursul a zece luni ( 21 februarie - 18 decembrie) în oraşul Verdun din nord-estul Franţei, bătălie din care Franţa a ieşit victorioasă.

Dar Verdun este perceput în prezent ca un simbol al reconcilierii franco-germane, iar în cadrul ceremoniilor de duminică se aşteaptă ca Hollande şi Merkel să reitereze apelul la unitatea europeană.

Ceremoniile de comemorare au debutat cu vizita celor doi lideri la cimitirul militar german din localitatea Consenvoye, la nord de Verdun. Merkel şi Hollande au asistat în ploaie la intonarea inmurilor Franţei şi Germaniei.

Cei doi vor participa la o ceremonie desfăurată la primăria din Verdun, înainte de a depune coroane de a depune coroane în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în bătălie şi de a inaugura un memorial în oraş. Ceremonia de comemorare principală va avea loc la monumentul funerar Douaumont în cursul după-amiezii, unde cei doi lideri vor susţine discursuri.

Înainte de a participa la ceremoniile de comemorare, Merkel a declarat: "Faptul că am fost invitată la aceste ceromonii demonstrează bunele relaţii dintre Franţa şi Germania din ziua de azi".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici