Franţa şi Germania reafirmă necesitatea unui soluţii paşnice în conflictului din estul Ucrainei

Franţa şi Germania şi-au reafirmat, sâmbătă, apelul la soluţionarea "exclusiv paşnică" a conflictului din estul Ucrainei, printr-o declaraţie comună a preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a cancelarului german Angela Merkel, informează site-ul Le Figaro.

341 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Germania reafirmă necesitatea unui soluţii paşnice în conflictului din estul Ucrainei

Franţa şi Germania reafirmă necesitatea unui soluţii paşnice în conflictului din estul Ucrainei

Macron şi Merkel au afirmat în declaraţia lor că nu există nicio alternativă la soluţia diplomatică şi a încurajat reîntoarcerea ofiţerilor ruşi la Centrului comun de control şi de coordonare (JCCC), după ce Rusia a acuzat statul ucrainean că le limitează accesul în linia întâi.

"Având în vedere situaţia volatilă a securităţii, aceştia (Franţa şi Germania - n. red.) solicită părţilor să ia măsuri imediate şi verificate pentru a remedia această situaţie", s-a arătat în comunicatul de presă, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Oficialii ucraineni, monitoarele de securitate şi susţinătorii Kievului au avertizat, miercuri, că decizia Moscovei de a se retrage dintr-un grup de control ruso-ucrainean, care controlează situaţia din regiune, ar putea înrăutăţi luptele din estul Ucrainei.

"Alte aspecte ale acordurilor de la Minsk, cum ar fi retragerea formatiunilor armate straine sau reinstaurarea controlului asupra frontierei ruso-ucrainene, trebuie abordate într-un mod serios", au mai declarat cei doi.

Conflictul militar din estul Ucrainei, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici