Franţa şi parlamentarii UE fac presiuni pentru impunerea de sancţiuni Turciei. Ministrul francez de Externe: "Turcia ştie ce trebuie să facă. Confruntarea sau colaborarea, depinde de ei"

  • Franţa conduce un plan al Uniunii Europene pentru aplicarea de sancţiuni asupra Turciei luna viitoare, dar încă nu a câştigat sprijinul guvernelor UE dincolo de Grecia şi Cipru, au declarat oficialii şi diplomaţii.
  • Parisul spune că preşedintele turc Tayyip Erdogan nu a ţinut seama de avertismentele liderilor UE din 1 octombrie pentru a se retrage într-o dispută privind explorarea gazelor în Mediterană.
  • Se aşteaptă ca joi Parlamentul European să solicite sancţiuni, denunţând vizita lui Erdogan de la începutul acestei luni în partea separatistă din nordul insulei Cipru.
2284 afișări
Imaginea articolului Franţa şi parlamentarii UE fac presiuni pentru impunerea de sancţiuni Turciei. Ministrul francez de Externe: "Turcia ştie ce trebuie să facă. Confruntarea sau colaborarea, depinde de ei"

Franţa şi parlamentarii UE fac presiuni pentru impunerea de sancţiuni Turciei. Ministru francez de Externe: "Turcia ştie ce trebuie să facă. Confruntarea sau colaborarea, depinde de ei"

„Turcia ştie ce trebuie să facă”, a declarat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian la o audiere parlamentară săptămâna aceasta.
 
„Confruntarea sau colaborarea, depinde de ei”, a adăugat ministrul.
 
Ministerul turc de externe a criticat UE pentru că a discutat despre sancţiuni, spunând că o astfel de dezbatere nu a fost de ajutor.
 
Nicio sancţiune detaliată nu a fost elaborată de Franţa, dar diplomaţii spun că orice măsurile ar urma să se axeze pe economia Turciei: probabil în domeniul transportului maritim, bancar şi energetic.
 
De asemenea, este în joc un plan de extindere a preferinţelor comerciale ale Turciei cu UE, partenerul său comercial de top, şi statutul său oficial de candidat la aderare la UE, despre care Austria spune că ar trebui să înceteze. 
 
„Cu toate acestea, Turcia este un partener cheie în multe domenii, deci nu există un consens în cadrul Consiliului UE. Este încă prea devreme ”, a spus un alt diplomat al UE pentru agenţia Reuters.
 
Turcia, membră a NATO, a alunecat către autoritarism, subminând priorităţile UE în Siria şi Libia, dar rămâne un partener situat strategic pe care UE nu îl poate ignora.
 
Sprijinul pentru orice sancţiuni revine Germaniei, care deţine preşedinţia rotativă a UE. Un nou conflict deiplomatic între Germania şi Turcia cu privire la interceptarea unei nave turceşti în Marea Mediterană în această săptămână a agravat relaţiile deja deteriorate între UE-Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici