Franţa şi Polonia cer Rusiei să înceteze susţinerea acordată separatiştilor ucraineni

Franţa şi Polonia au cerut, vineri, "încetarea imediată a confruntărilor armate" în estul Ucrainei, îndemnând Rusia să oprească "orice formă de susţinere" acordată insurgenţilor separatişti.

315 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Polonia cer Rusiei să înceteze susţinerea acordată separatiştilor ucraineni

Franţa şi Polonia cer Rusiei să înceteze susţinerea acordată separatiştilor ucraineni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cerem Rusiei să contribuie la găsirea unei soluţii politice şi să pună capăt oricărei forme de susţinere acordată insurgenţilor din estul Ucrainei", au cerut Franţa şi Polonia, denunţând "un cerc vicios al violenţei".

În cursul conferinţei de presă comune cu premierul Poloniei, Ewa Kopacs, preşedintele francez François Hollande a cerut reunirea de urgenţă a Grupului de contact privind criza ucraineană.

Cel puţin 24 de persoane, inclusiv 19 civili, au fost ucise în ultimele 24 de ore în confruntările militare din estul Ucrainei. Sâmbăta trecută, 30 de civili au murit în bombardamentele care au vizat Portul Mariupol.

Uniunea Europeană a decis prelungirea cu şase luni, până în septembrie, a sancţiunilor punctuale vizând personalităţi ruse şi proruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici