Franţa speră să vândă avioane militare şi vehicule blindate Qatarului

Franţa speră să vândă 12 avioane de vânătoare de tip Rafale şi vehicule blindate către Qatar, cu ocazia vizitei în decembrie a preşedintelui francez Emanuel Macron, a declarat, joi, ministrul Apărării francez, Florence Parly, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1737 afișări
Imaginea articolului Franţa speră să vândă avioane militare şi vehicule blindate Qatarului

Franţa speră să vândă avioane militare şi vehicule blindate Qatarului

"Am negociat luni întregi", a declarat ministrul Apărării pentru postul francez BFM TV.

"Am negociat, de asemenea, vânzarea unui număr mare de vehicule blindate şi sperăm că se va concretiza când preşedintele (Franţei) va merge în Qatar, la începutul lunii decembrie", a adăugat Florence Parly.

Qatarul şi-a consolidat puterea militară de la deteriorarea relaţiilor cu statele arabe, în special cu Arabia Saudită.

Recent, pe 27 noiembrie, statele implicate în coaliţia antiteroristă coordonată de Arabia Saudită s-au reunit la Riyad. Deşi, în mod oficial face parte din coaliţie, Qatarul a fost ţinta unei blocade coordonate de Arabia Saudită timp de 6 luni, ceea ce a dus la absenţa reprezentaţilor săi de la reuniune.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici