Franţa va efectua "în zilele următoare" noi raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Irak

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat marţi seara că noi raiduri aeriene contra grupării Stat Islamic (SI) în Irak vor avea loc "în zilele următoare", în pofida ameninţărilor lansate de jihadişti împotriva Franţei.

265 afișări
Imaginea articolului Franţa va efectua "în zilele următoare" noi raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Irak

Franţa va efectua "în zilele următoare" noi raiduri aeriene împotriva Statului Islamic în Irak (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Franţa ştie să se apere şi Franţa nu cedează", a declarat ministrul Jean-Yves Le Drian, la postul public de televiziune France 2.

Luni, răpitorii unui francez în Algeria, membri ai grupării jihadiste algeriene Jund al-Khilafa care susţin organizaţia Stat Islamic, au ameninţat că vor ucide ostaticul lor, dacă Franţa nu renunţă în termen de 24 de ore la loviturile în Irak.

"Ne vom îndeplini sarcinile (...) Evident, vom continua loviturile în zilele următoare", a asigurat Le Drian, subliniind că ţara sa acţionează în urma unui apel al autorităţilor irakiene, "pentru a susţine pe cale aeriană acţiunile militare la sol desfăşurate de forţele irakiene şi ale Kurdistanului".

"Această presiune a grupărilor teroriste nu este nouă", a adăugat ministrul francez, reamintind că, începând din 2006, Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) a declarat că Franţa este "inamicul său numărul unu".

Avioanele franceze de tip Rafale efectuează deja de o săptămână misiuni de recunoaştere în Irak, însă până în prezent au efectuat anumai o singură dată, vineri, distrugând o instalaţie logistică ce servea grupului Stat Islamic în nordul Irakului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici