Franţa va expulza 28.000 de imigranţi ilegali în 2011, ca şi în anul precedent

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a fixat vineri pentru poliţişti un obiectiv de minimum "28.000 de expulzări" de imigranţi ilegali în 2011, un număr identic cu cel din anul precedent.

47 afișări
Imaginea articolului Franţa va expulza 28.000 de imigranţi ilegali în 2011, ca şi în anul precedent

Franţa va expulza 28.000 de imigranţi ilegali în 2011, ca şi în anul precedent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obiectivul este de "28.000 de expulzări pentru 2011, este imperios să fie atins", "trebuie chiar depăşit atunci când vom dispune, prin legea privind imigraţia şi integrarea, de instrumente juridice noi", a subliniat ministrul în faţa directorilor de departament din cadrul securităţii publice (DDSP) şi a comandanţilor din jandarmerie.

"Mobilizaţi-vă, asta înseamnă arestări şi fiecare dintre voi ştie unde şi cum să procedeze!", i-a îndemnat Claude Gueant.

Numărul expulzărilor din 2010 nu a fost comunicat. În primele 11 luni ale anului, acesta se ridica la 25.511, în scădere cu 7 la sută în raport cu 2009.

Ministrul şi-a exprimat regretul că "rezultatele din luna ianuarie 2011 (sunt) în scădere faţă de luna ianuarie 2010: 1.822 de expulzări au fost realizate, în scădere cu 8,5 la sută faţă de anul trecut".

O lege este examinată în prezent de Parlament şi ar urma să intre în vigoare în câteva luni. Ea ar urma să includă traducerea în dreptul francez a unei directive europene privind expulzarea imigranţilor ilegali.

În aşteptarea acestei transpuneri, Franţa se confruntă cu un vid juridic şi Consiliul de Stat a dat dreptate judecătorilor care au eliberat străini fără documente, plasaţi în detenţie.

De la sosirea sa la Interne în februarie, fostul secretar general al preşedinţiei Claude Gueant a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale una dintre priorităţile sale.

Săptămâna trecută, el a fost criticat după ce a apreciat că, "din cauza imigraţiei necontrolate, francezii au adesea sentimentul că nu mai sunt la ei acasă".

Vineri, el a insistat asupra folosirii "biometriei pentru a lupta mai bine împotriva imigraţiei ilegale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici