Franţa va primi lunar 400 de imigranţi clandestini care provin din centrele de adăpost din Grecia

Franţa va primi 400 de imigranţi pe lună, care provin din centrele de adăpost din Grecia, în cadrul planului de cote obligatorii adoptat de UE anul trecut care prevede relocarea a 160.000 de extracomunitari în statele membre, a anunţat joi Ministerul francez de Interne, potrivit Le Figaro.

374 afișări
Imaginea articolului Franţa va primi lunar 400 de imigranţi clandestini care provin din centrele de adăpost din Grecia

Franţa va primi lunar 400 de imigranţi clandestini care provin din centrele de adăpost din Grecia (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

"Vom propune Greciei să relocheze lunar 400 de persoane pe teritoriul nostru", a anunţat Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, într-un comunicat. El a precizat că "în această săptămână, în cadrul schemei de relocare, 97 de imigranţi au ajuns în Franţa, provenind din Grecia şi Italia", iar "alte 253 de persoane vor sosi" pe teritoriul francez începând cu data de 9 iunie.

Este vorba despre imigranţii luaţi în considerare în schema de relocare aprobată în septembrie anul trecut care au ajuns ilegal în Grecia şi Italia, nu despre cei care au sosit în Grecia în urma acordului dintre UE şi Turcia semnat la jumătatea luni martie anul acesta.

În cadrul acestei scheme, în Franţa au fost relocaţi doar 500 de imigranţi clandestini din cei 30.000 pe care ţara a promis să-i primească pe parcursul a doi ani. Primii refugiaţi, de origine eritreeană, au sosit pe teritoriul francez în noiembrie anul trecut, iar săptămâna trecută au venit alţi extracomunitari, în special din Eriteea, Siria şi Irak, fiind direcţionaţi spre centre de primire, înainte de a demara procedurile legate de azil, potrivit ministrului francez de Interne.

Bernard Cazeneuve a subliniat "determinarea guvernului francez de a-şi respecta angajamentele sale europene în respectiva chestiune" şi de a contribui "într-o manieră decisivă" la gestionarea acestei crize a migraţiei.

Dintre cei 160.000 de imigranţi luaţi în considerare de schema de relocare agreată de UE, doar 2.000 au fost relocaţi în prezent, fiind pusă la îndoială, de nenumărate ori, viabilitatea acestui plan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici