Franţa va trimite portavionul Charles de Gaulle în zona Orientului Mijlociu pentru lupta contra ISIS - VIDEO

Administraţia Francois Hollande a anunţat, joi, că va trimite portavionul Charles de Gaulle în zona Orientului Mijlociu pentru participarea la operaţiunile de combatere a organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, informează site-ul publicaţiei L'Express.

1217 afișări
Imaginea articolului Franţa va trimite portavionul Charles de Gaulle în zona Orientului Mijlociu pentru lupta contra ISIS - VIDEO

Franţa va trimite portavionul Charles de Gaulle în zona Orientului Mijlociu pentru lupta contra ISIS

Anunţul a fost făcut, joi, după o întâlnire a Consiliului de Securitate din Franţa pentru a analiza situaţia din Siria şi Irak.

"Trimiterea grupului aeronaval constituit în jurul portavionului Charles de Gaulle a fost decisă în scopul participării la operaţiunile contra ISIS şi grupările afiliate acestei organizaţii", a precizat preşedintele francez, Francois Hollande.

Trimiterea portavionului Charles de Gaulle va dubla capacitatea militară franceză din regiune, a celor şase avioane de vânătoare Rafale din Emiratele Arabe Unite şi a alor şase avioane de vânătoare Mirage din Iordania. Nava cu propulsie nucleară Charles de Gaulle este singurul portavion francez, fiind staţionat în portul din Toulon (din sudul Franţei) pentru operaţiuni de întreţinere în perioada de primăvară.

Hollande a subliniat importanţa de a progresa spre o tranziţie politică, a cărei singură soluţie o reprezintă încetarea conflictului sirian. El a amintit că lupta împotriva ISIS şi oprirea bombardamentelor asupra populaţiei civile.

"Bashar al-Assad (preşedintele sirian) nu poate reprezenta, sub nicio formă, viitorul Siriei", se precizează într-un comunicat emis în urma discuţiilor de la întâlnirea Consiliului de Securitate de joi.

Portavionul Charles de Gaulle a fost trimis timp de două luni, din 23 februarie până la jumătatea lunii aprilie, înh operaţiunile coaliţiei internaţionale împotriva militanţilor ISIS în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici