Fratele preşedintelui din Honduras, arestat în Statele Unite pentru trafic de droguri

Fratele lui Juan Orlando Hernandez Alvarado, preşedintele Hondurasului, a fost arestat la Miami, fiind acuzat de implicare în traficul de droguri, a anunţat Administraţia prezidenţială de la Tegucigalpa, potrivit cotidianului The New York Times.

732 afișări
Imaginea articolului Fratele preşedintelui din Honduras, arestat în Statele Unite pentru trafic de droguri

Fratele preşedintelui din Honduras, arestat în Statele Unite pentru trafic de droguri

Juan Antonio “Tony” Hernandez, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzat în trecut că ar avea legături cu gruparea de crimă organizată Cachiros. Un lider al acestui cartel de droguri a mărturisit că fratele preşedintelui a primit mită pentru a ajuta la spălarea banilor obţinuţi din traficul de droguri. “Tony” Hernandez a negat vehement acuzaţiile.

"Sper că sistemul de justiţie să-i permită să se apere, iar ca familie, vom face tot ce putem pentru a-l sprijini", a afirmat preşedintele.

O serie de oficiali din Honduras, inclusiv trei congresmeni şi fostul preşedinte Porfirio Lobo, au fost acuzaţi de autorităţile americane de implicare în traficul de droguri şi de legături cu organizaţii criminale.

Anul trecut, unul dintre fiii fostului preşedinte Porfirio Lobo a pledat vinovat la acuzaţia de a fi conspirat să importe cocaină în SUA, fiind condamnat de o instanţă americană la 24 de ani de închisoare.

Actualul preşedinte al Hondurasului, care a preluat puterea în anul 2014, a redus criminalitatea prin aplicarea unor măsuri dure împotriva traficanţilor de droguri şi a grupurilor de crimă organizată. Măsurile sale au fost susţine de SUA, dar criticate de organizaţiile pentru drepturile omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici