Fratele preşedintelui Parlamentului sirian, asasinat la Damasc

Fratele preşedintelui Parlamentului sirian Jihad al-Laham a fost asasinat la Damasc, a anunţat marţi televiziunea oficială siriană, fără să precizeze care au fost circumstanţele.

212 afișări

"Teroriştii l-au asasinat pe doctorul Mohammad al-Laham, fratele preşedintelui Consiliului Poporului (Parlament) în cartierul Midane", la Damasc, a precizat postul de televiziune, adăugând că acest asasinat face parte dintre cele ale unor oficiali care "au un rol naţional".

În terminologia regimului sirian, cuvântul "terorist" se referă la opozanţi şi rebeli angajaţi în lupta împotriva puterii de la Damasc.

În ultimele ore s-au dat lupte violente între rebeli şi soldaţi în mai multe cartiere din Damasc, unde bombardamentele au făcut ravagii, în special în sud, numeroşi locuitori fugind, potrivit activiştilor şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se bazează pe o amplă reţea de militanţi din ţară.

"În ultimele 48 de ore, lupte foarte violente între armata siriană şi bandele armate s-au desfăşurat la Damasc, în cursul acestora fiind utilizate tot felul de arme", a scris marţi cotidianul al-Watan, apropiat regimului lui Bashar al-Assad.

Potrivit cotidianului, care citează surse din domeniul securităţii, "peste 120 de terorişti au fost ucişi de armata siriană, fără a fi înregistrate mari pierderi în rândurile armatei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici