Fratele purtătorului de cuvânt al Guvernului grec, vizat de un nou atac la domiciliu

Domiciliul din Atena al fratelui purtătorului de cuvânt al Guvernului grec, Simos Kedikoglou, a fost vizat, în noaptea de joi spre vineri, de un atentat cu dispozitiv incendiar pentru a doua oară în trei luni, care nu s-a soldat cu victime, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei.

139 afișări
Imaginea articolului Fratele purtătorului de cuvânt al Guvernului grec, vizat de un nou atac la domiciliu

Fratele purtătorului de cuvânt al Guvernului grec, vizat de un nou atac la domiciliu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Faţada casei a fost uşor deteriorată de dispozitivul incendiar, compus din mici cartuşe cu gaz.

"Atacurile neruşinate împotriva rudelor sunt de neconceput", a reacţionat Kedikoglou, citat într-un comunicat.

Situată în cartierul contestar Exarchia din centrul Atenei, construcţia a mai fost deteriorată în urma unui atentat similar, la 13 ianuarie, cu o zi înaintea unui atac armat comis împotriva sediului partidului conservator aflat la putere.

În ultimii ani, zeci de atacuri de acest tip, imputate de poliţie mişcării anarhiste locale şi adesea revendicate în numele unor grupări efemere, au vizat presa, sedii politice şi economice.

Acest activism contestatar s-a intensificat din nou în ultimele luni, din cauza gravei crize sociale şi economice pe care o traversează ţara.

Trei tineri militanţi neonazişti au fost arestaţi joi, fiind acuzaţi că au vandalizat pe timpul nopţii, cu cocteiluri Molotov, o sucursală a băncii cipriote Bank of Cyprus, la Volos (nord-est).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici