Fratele unuia dintre autorii atentatelor de la Paris, condamnat la nouă ani de închisoare

Fratele unuia dintre autorii atacurilor comise la Paris în noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru că s-a deplasat în Siria pentru a se antrena în tabere teroriste, informează site-ul agenţiei Reuters.

633 afișări
Imaginea articolului Fratele unuia dintre autorii atentatelor de la Paris, condamnat la nouă ani de închisoare

Fratele unuia dintre autorii atentatelor de la Paris, condamnat la nouă ani de închisoare

Karim Mohammed-Aggad, împreună cu alte şase persoane, este acuzat că ar fi fost membru al unei reţele de recrutare a militanţilor islamişti. De asemenea, aceştia au înteprins o călătorie în Siria, în decembrie, 2013, pentru a fi antrenaţi de către grupul terrorist Stat Islamic.

Fratele său, Foued, a fost unul dintre atacatorii de la sala de concerte Bataclan, Paris, unde au fost ucişi 90 de oameni. Bilanţul total al atentatelor comise la Paris în noiembrie 2015 este de 130 de morţi.

În timpul procesului, au fost prezentate drept probe convorbiri interceptate, fişiere preluate din calculatoarele şi telefoanele personale ale suspecţilor.

Karim Mohamed-Aggad a încercat să se distanţeze de fratele său, implicat în atentatele de la Paris, afirmând la un moment dat: "Îţi alegi prietenii, nu familia".

Unii dintre acuzaţi au declarat anchetatorilor că aveau impresia că mergeau în Siria în misiuni umanitare, în vreme ce alţii ar fi afirmat că în timpul călătoriei lor urmau să lupte alături de forţele de ordine ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, nu să devină militanţi islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici