„Frăţia slavă-2020” se destramă. Serbia renunţă la exerciţiile militare din Belarus

Serbia a anunţat miercuri că nu va mai participa la exerciţiul din Belarus „Frăţia slavă 2020”, care se desfăşoară între 10 şi 15 septembrie, conform Agenţiei Tass, care-l citează pe ministrul apărării din Serbia, Aleksandar Vulin.

4015 afișări
Imaginea articolului „Frăţia slavă-2020” se destramă. Serbia renunţă la exerciţiile militare din Belarus

„Frăţia slavă-2020” se destramă. Serbia nu mai participă la exerciţiile militare din Belarus/ FOTO: Monitorul Apărării/ Profimedia

Vulin a declarat că timp de şase luni, Serbia nu va mai participa cu militari la niciun exerciţiu internaţional. Jurnaliştii de la Tass sugerează că decizia ministrului a fost luată la recomandarea Uniunii Europene.

„Frăţia slavă-2020” se desfăşoară anul acesta în Belarus, dar la el vor participa doar militari ruşi şi beloruşi.

Spre deosebire de alţi ani, armata rusă nu a dezvăluit câţi militari şi din ce unitate sunt. De exemplu, la ediţia din 2019, armata rusă a participat cu 200 de paraşutişti din Divizia de Asalt Aerian, în Serbia.

Nici Ministerul belarus al Apărării nu a dat detalii despre numărul de militari ce se vor antrena în acţiuni antiteroriste în Poligonul Brestsky.

Antrenamentul militarilor din cele două ţări se desfăşoară în timp ce Belarusul se confruntă cu puternice manifestaţii de stradă ce contestă realegerea preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, pe 9 august, pentru al şaselea mandat.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici