FT: Marea Britanie vrea să adere la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific, deşi nu este situată în această zonă/ Cum a reacţionat ministrul Comerţului din cabinetul May

Marea Britanie a iniţiat discuţii informale în vederea eventualei aderări, după ieşirea din Uniunea Europeană, la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific (TPP), deşi naţiunea nu este situată în această regiune, informează cotidianul Financial Times.

2001 afișări
Imaginea articolului FT: Marea Britanie vrea să adere la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific, deşi nu este situată în această zonă/ Cum a reacţionat ministrul Comerţului din cabinetul May

FT: Marea Britanie vrea să adere la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific, deşi nu este în această zonă

Propunerea aparţine Departamentului britanic pentru Comerţ Internaţional, dar Marea Britanie ar fi primul membru al Acordului de Parteneriat Trans-Pacific (TPP) care nu este situat în zona Oceanului Pacific sau a Mării Chinei de Sud, notează FT.

Însă membrii Guvernului Theresa May insistă că nu există restricţii de ordin geografic, Marea Britanie sperând să relanseze exporturile în contextul ieşirii din Uniunea Europeană.

"Nu se exclude nimic în acest Acord. Nu există restricţii geografice în aceste tipuri de relaţii plurilaterale", crede Greg Hands, un oficial din cadrul Departamentului britanic pentru Comerţ Internaţional.

TITLURILE ZILEI

Fox consideră exagerate informaţiile privind aderarea M.Britanii la TPP, dar nu exclude posibilitatea

Liam Fox, ministrul britanic al Comerţului, a catalogat drept "mai degrabă exagerate" informaţiile privind demersurile Marii Britanii pentru aderarea la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific (TPP), dar a explicat că nu este exclusă nicio posibilitate.

Informaţiile apărute în presă sunt "mai degrabă exagerate", întrucât nu se ştie cum va arăta Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific în forma reconfigurată, a declarat Liam Fox, potrivit BBC.

"Acordul nu este negociat în totalitate, astfel că nu ştim care va fi rezultatul. Dar, pe de altă parte, am fi naivi să excludem vreo posibilitate. Ştim că zona Asia-Pacific va fi o piaţă foarte importantă şi ştim că, în viitor, o mare parte a creşterii economice globale va proveni de aici", a apreciat Liam Fox.

Marea Britanie a iniţiat discuţii informale în vederea eventualei aderări, după ieşirea din Uniunea Europeană, la Tratatul de Parteneriat Trans-Pacific (TPP), deşi naţiunea nu este situată în această regiune, informează cotidianul Financial Times.

Administraţia Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul de parteneriat comercial Trans-Pacific în ianuarie 2017. În acest Acord comercial rămân Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici