Funcţionarii japonezi au făcut publice din eroare discuţii interne cu privire la negocieri internaţionale

Funcţionarii japonezi au setat greşit parametrii de discuţii pe grupurile Google, permiţând publicului să consulte documente interne cu privire la negocierile internaţionale, a recunoscut Guvernul nipon miercuri.

150 afișări
Imaginea articolului Funcţionarii japonezi au făcut publice din eroare discuţii interne cu privire la negocieri internaţionale

Funcţionarii japonezi au făcut publice din eroare discuţii interne cu privire la negocieri internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali ai Ministerului Mediului au utilizat parametri eronaţi pentru acest sistem de discuţii pe Internet, astfel încât toţi internauţii a avut acces la conţinutul discuţiilor, nu doar utilizatorii autorizaţi.

Creatorii grupului de discuţie au omis să modifice criteriile vizând restrângerea dreptului de acces.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului a recunoscut că funcţionarii au împărţit cu toate lumea, din eroare, date referitoare la negocierea unui acord internaţional privind comerţul cu mercur, a cărui semnare este prevăzută în această toamnă.

Ei au difuzat, în special, conţinutul discuţiilor cu partenerii lor elveţieni şi norvegieni.

"Este o problemă faptul că aceste discuţii legate de negocieri au putut fi consultate de către persoane din exterior. Am luat măsuri pentru a remedia" această problemă, a explicat purtătorul de cuvânt pentru AFP. El a precizat că aceste documente de lucru nu erau clasate "strict secret", dar nu ar fi trebuit publicate.

În total, şase ministere sau agenţii guvernamentale au fost afectate de această eroare, a anunţat postul de televiziune public NHK.

La rândul său, cotidianul Yomiuri Shimbun a anunţat că a constatat un mare număr de cazuri în care informaţii care nu ar fi trebuit să fie au devenit accesibile tuturor. Aceste informaţii conţineau diverse date ale unor organizaţii publice şi private, între care buletine de sănătate aparţinând unor pacienţi internaţi în spitale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici