Fundaţia lui Bill Gates poate „divorţa” de Melinda French Gates în doi ani. Custodia celui de-al „patrulea copil” al familiei Gates

  • Bill Gates şi soţia sa, Melinda Gates, au anunţat în luna mai că vor divorţa, după 27 de ani de căsnicie.
  • După divorţ, cei doi vor continua să lucreze împreună la fundaţia căreia i-au acordat resurse suplimentare de 15 miliarde de dolari.
  • Ulterior, Bill şi Melinda Gates vor numi noi administratori independenţi.
1052 afișări
Imaginea articolului Fundaţia lui Bill Gates poate „divorţa” de Melinda French Gates în doi ani. Custodia celui de-al „patrulea copil” al familiei Gates

Fundaţia lui Bill Gates poate „divorţa” de Melinda Gates în doi ani

Bill Gates şi Melinda French Gates s-au referit uneori la fundaţia lor drept „al patrulea copil”. Iar dacă în următorii doi ani, după divorţul planificat, nu vor putea găsi o modalitate de a lucra împreună, Bill Gates va primi „custodia” completă, scrie The New York Times.
 
Acesta a fost unul dintre cele mai importante anunţuri referitoare la viitorul celei mai mari fundaţii caritabile din lume. Vestea dată miercuri de directorul executiv Mark Suzman a plasat într-un con de umbră injecţia de 15 miliarde de dolari care va creşte fondurile de 50 de milioane de dolari ale fundaţiei, acumulate în peste două decenii de activitate.
 
Bill şi Melinda Gates „au căzut de acord că după doi ani, dacă oricare dintre ei decide că nu pot continua să lucreze împreună, Melinda va demisiona din funcţia de co-preşedinte şi administrator”, a declarat Suzman într-un mesaj adresat angajaţilor fundaţiei. Acesta a precizat că, într-o astfel de situaţie, Melinda French Gates va primi şi „resurse personale” de la fostul soţ, Bill Gates, pentru munca filantropică depusă.
 
Banii aflaţi în joc subliniază amestecul ciudat de misiune socială, prin implicarea în sănătatea globală, reducerea sărăciei şi sprijinul acordat pe probleme de egalitate de gen, şi afacerile private ale cuplului Gates.
 
Fundaţia are în vedere selectarea unor noi administratori, din afara cercului lor restrâns, acesta fiind un pas înainte către o mai bună gestionare a resurselor financiare substanţiale. 
 
Munca a fost mereu importantă în relaţia dintre Bill şi Melinda. Cei doi au subliniat importanţa fundaţiei chiar şi în momentul în care au anunţat public, în luna mai, faptul că vor divorţa. Dar la acea vreme nu era clar modul în care vor împărţi controlul asupra instituţiei. Anunţul de miercuri indică faptul că, dacă nu îşi pot rezolva divergenţele, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, va rămâne singur la conducerea Bill & Melinda Gates Foundation.
 
Suzman a declarat că nu ştie cât de mulţi bani ar urma să primeacă Melinda French Gates,la plecarea din consiliul de conducere al fundaţiei. Totuşi, putem avea în vedere o sumă semnificativă.
 
Registrele publice arată că, de la anunţarea divorţului, pe numele Melindei French Gates au fost transferate deja acţiuni în valoare de miliarde de dolari. Aceasta îşi continuă activitatea în cadrul unei organizaţii separate, cunoscută sub numele de Pivotal Ventures. Bill Gates are, de asemenea, propriul său grup, Gates Ventures.
 
Cu mai puţin de un an în urmă, fundaţia era condusă de Bill Gates, tatăl său, Melinda French Gates şi unul dintre prietenii cei mai apropiaţi ai cuplului, miliardarul Warren E. Buffett - o concentrare remarcabilă de putere pentru una dintre cele mai influente instituţii din lume, o fundaţie privată de 50 de miliarde de dolari care funcţionează în toate colţurile globului.
 
Buffett a anunţat luna trecută că renunţă la funcţia de al treilea administrator al fundaţiei, fapt care sugerează schimbări majore în interiorul instituţiei caritabile.

CITEŞTE AICI: Cum împart averea Bill şi Melinda Gates? Cei doi nu aveau semnat un contract prenupţial

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici