Furt de bijuterii în valoare de 860.000 de euro, la un târg din Maastricht

Un inel şi un colier cu diamante, cu o valoare totală de 860.000 de euro, au fost furate duminică de la cel mai mare târg de anticari din lume, Tefaf, din Maastricht (sudul Olandei), a anunţat o purtătoare de cuvânt a târgului.

283 afișări
Imaginea articolului Furt de bijuterii în valoare de 860.000 de euro, la un târg din Maastricht

Furt de bijuterii în valoare de 860.000 de euro, la un târg din Maastricht (Imagine din arhivă; Marian Hanciarec/Mediafax Foto)

"Un inel cu un safir mare şi un colier cu diamante aparţinând bijutierului londonez Hancock au fost furate", a declarat Titia Vellenga.

Deschis la 12 martie, Tefaf ("The European Fine Art Fair") s-a încheiat duminică.

Inelul de 11,65 de carate şi colierul de 7,23 de carate erau expuse în standul Hancock atunci când au fost furate, între orele 17.00 şi 18.00 (18.00-19.00, ora României). Circumstanţele furtului nu fuseseră stabilite duminică seara, potrivit lui Vellenga.

Poliţia a demarat o anchetă, potrivit aceleiaşi surse. Duminică seara, nici un purtător de cuvânt al poliţiei din Maastricht nu a putut fi contactat.

Aproximativ 73.000 de vizitatori au fost la cea de-a 23-a ediţie a Tefaf, la care participau 263 de comercianţi de artă şi anticari, care propuneau spre vânzare aproape 30.000 de tablouri, sculpturi, piese de mobilier, bijuterii, porţelanuri, haine şi manuscrise preţioase.

Cea mai importantă vânzare a târgului este un tablou al pictorului german Lukas Cranach datând din 1534, intitulat "David şi Batşeba", vândut pentru 5,3 milioane de euro, a subliniat Vellenga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici