"Furt total". Kremlinul despre planurile G7 şi UE de a folosi "activele înghetaţe" ale statului rus pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei

Marţi, Kremlinul a declarat că ar fi un "furt total" ca G7 şi Uniunea Europeană să ia "fondurile înghetaţe" ale Rusiei şi să le cheltuiască în numele Ucrainei.

2692 afișări
Imaginea articolului "Furt total". Kremlinul despre planurile G7 şi UE de a folosi "activele înghetaţe" ale statului rus pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei

"Furt total". Kremlinul despre planurile G7 şi UE de a folosi activele confiscate ale statului rus pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei

Ministrul german de finanţe, Christian Lindner, a declarat pentru patru ziare europene că este deschis la ideea de a confisca activele statului rus pentru a finanţa reconstrucţia Ucrainei şi că propunerile în acest sens sunt deja discutate în cadrul G7 şi în UE, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nimeni nu a informat Rusia cu privire la o astfel de iniţiativă, despre care a spus că ar fi "ilegală, flagrantă şi, bineînţeles, ar necesita un răspuns adecvat... Ar fi, de fapt, un furt pur şi simplu".

Grupul celor şapte mari puteri occidentale a interzis tranzacţiile cu banca centrală a Rusiei şi a îngheţat activele acesteia deţinute în jurisdicţiile lor, în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari, după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici