Furtuna tropicală Katia s-ar putea transforma miercuri într-un uragan de categoria a 3-a

Furtuna tropicală Katia, al cărei nume înlocuieşte Katrina în lista de denumiri pentru uraganele din Atlantic în 2011, s-a intensificat marţi în Oceanul Atlantic şi ar putea deveni un uragan miercuri, a anunţat Centrul naţional pentru uragane (NHC), citat de CNN.

468 afișări
Imaginea articolului Furtuna tropicală Katia s-ar putea transforma miercuri într-un uragan de categoria a 3-a

Furtuna tropicală Katia s-ar putea transforma miercuri într-un uragan de categoria a 3-a (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Furtuna se află la aproximativ 2.700 de kilometri est/sud-est de insula Leeward din Marea Caraibilor şi se îndreaptă către vest/nord-vest cu aproape 35 de kilometri pe oră.

Katia s-ar putea transforma în uragan de categoria a 3-a până sâmbătă seara, cu rafale de vânt de 185 de kilometri pe oră, a anunţat NHC, adăugând că deocamdată este prea devreme să se anticipeze dacă furtuna va ameninţa uscatul.

Katia este denumirea care înlocuieşte Katrina în lista de nume pentru uragane, potrivit centrului. Lista cu nume pentru uraganele din Atlantic se repetă la fiecare şase ani, iar lista din acest an este cea folosită în 2005.

Numele unei furtuni este retras dacă acesta a fost folosit pentru un uragan care a provocat distrugeri majore, cum a fost Katrina, în 2005.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici