Furtună violentă la Roma: Cel puţin o persoană a murit, iar staţiile de metrou au fost inundate şi circulaţia rutieră perturbată

Cel puţin o persoană a murit, joi, la Roma, în urma unei furtuni violente însoţite de ploaie torenţială, care a determinat închiderea completă a uneia dintre cele două linii de metrou şi a perturbat puternic activitatea în capitala italiană.

1119 afișări
Imaginea articolului Furtună violentă la Roma: Cel puţin o persoană a murit, iar staţiile de metrou au fost inundate şi circulaţia rutieră perturbată

Furtună violentă la Roma: Cel puţin o persoană a murit, iar staţiile de metrou au fost inundate şi circulaţia rutieră perturbată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pompierii au descoperit trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă care a murit înecat în apartamentul său aflat la subsolul unei clădiri din cariterul Infernetto, aflat în sudul Romei.

Un alt bătrân este dat dispărut la Castelporziano, în apropiere de Roma.

Circulaţia pe linia A a metroului din Roma a fost suspendată complet, însă staţiile au rămas deschise, pentru a le permite pietonilor să se adăpostească de ploaia violentă. Şi circulaţia pe linia B a metroului a fost întreruptă între staţiile Rebibbia şi Garbatella.

Din cauza precipitaţiilor abundente, nici autobuzele nu au mai putut circula în unele zone ale oraşului.

Gara Tiburtina, aflată în construcţie, a fost inundată complet, la scurt timp după ce fusese afectată şi de un incendiu violent. Sute de călători sunt blocaţi pe chei, fără informaţii privind eventuale rute alternative de transport.

Pe aeroportul Fiumicino se înregistrează întârzieri de până la 30 de minute pentru zboruri, iar numărul aterizărilor şi decolărilor a fost redus de la 55 la 36 pe oră. Întârzieri similare sunt înregistrate şi în cazul trenurilor care asigură legătura între aeroport şi gara centrală Termini.

Între dealul Capitoliului şi Tibru, numeroase vehicule sunt blocate într-un adevărat "lac urban", însă inundaţii au fost semnalate şi în cartierul Quirinal, unde se află reşedinţa preşedintelui italian.

Mai mult de 2.000 de persoane au făcut apel la serviciile de urgenţă, pentru a reclama blocarea maşinilor sau inundarea locuinţelor şi a magazinelor.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat că intenţionează să solicite "recunoaşterea stării de urgenţă şi a stării de catastrofă naturală", întrebându-se de ce "alerta meteo emisă ieri (miercuri) se referea numai la furtuni şi nu şi la ploi torenţiale".

"Până în prânz, ploaia se va opri, dar va reîncepe după-amiază", a avertizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici