Furtuni apocaliptice în Franţa, Grecia şi Italia. Cel puţin nouă oameni au murit. FOTO

Nouă oameni şi-au pierdut viaţa după un weekend de ploi apocaliptice care au provocat inundaţii, alunecări de teren masive şi prăbuşirea unei pasarele, transmite The Guardian.

3828 afișări
Imaginea articolului Furtuni apocaliptice în Franţa, Grecia şi Italia. Cel puţin nouă oameni au murit. FOTO

Furtuni devastatoare în Franţa, Grecia şi Italia

Furtunile violente care au măturat zone însemnate din Franţa, Grecia şi Italia weekendul trecut au provocat dezastre însemnate: inundaţii, alunecări de teren şi chiar prăbuşirea unei pasarele.

Presa din Grecia a comparat fenomenul cu „prăpădul biblic”, în timp ce căderea pasajului de trecere din nordul Italiei a amintit de dezastrul provocat de prăbuşirea podului Morandi, când şi-au pierdut viaţa 43 de persoane, informează The Guardian.

Viiturile de pe Coasta de Azur au cauzat patru decese, în timp ce alţi doi oameni sunt declaraţi dispăruţi. Trei dintre victime au fost luate de ape în timp ce se aflau în propriile maşini. Meteorologii francezi au declarat că în mai puţin de 48 de ore a plouat cât pentru trei luni.

Jean-Pierre Hameau  de la Institutul Meteorologic francez spune că nu ar trebui să punem dezastrul pe seama schimbărilor climatice. Declară că astfel de fenomene, numite cévenols, sunt frecvente în regiune şi nu pot fi catalogate drept anormale.

În Grecia, oraşul cel mai afectat este Kineta, la vest de Atena, declară The Guardian. Dezastrul a lăsat în urmă pagube serioase şi va dura zile întregi pentru a îndepărta urmele furtunii. Mai multe autostrăzi au fost închise de autorităţi, iar ţara se pregăteşte pentru noi averse însemnate.

O situaţie similară a fost înregistrată şi în Italia, acolo unde nordul a suferit inundaţii masive. Prim-ministrul Giuseppe Conte susţine că s-au alocat sume însemnate pentru a evita pe viitor astfel de situaţii cauzate de vremea extremă.

Material scris de Ioana Petcu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici