G7 vrea să protejeze ţările sărace afectate de criza alimentară generată de războiul din Ucraina

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) intenţionează să protejeze ţările sărace de efectele războiului din Ucraina, a declarat joi după-amiază Annalena Baerbock, ministrul de Externe al Germaniei, ţară care exercită Preşedinţia organizaţiei.

283 afișări
Imaginea articolului G7 vrea să protejeze ţările sărace afectate de criza alimentară generată de războiul din Ucraina

Sursa Foto -Hepta

"În calitatea de ţări industrializate, avem o responsabilitate specială", a afirmat Annalena Baerbock, în cursul unei reuniuni a Grupului G7 care se desfăşoară în orăşelul german Wangels.

Reprezentanţii statelor membre G7 analizează posibilităţi de a evita blocada privind exporturile de cereale din Ucraina, impusă de Rusia.

"Sunt blocate 2,5 milioane de tone de cereale, în special în Portul Odesa, reprezentând produse alimentare pentru un milion de oameni. Ţări africane şi din Orientul Mijlociu au nevoie urgentă de cereale. Această criză alimentară este agravată de efectele schimbărilor climatice la nivel mondial", a precizat Annalena Baerbock.

"Sigur că vom discuta şi despre continuarea susţinerii acordată Ucrainei, dar şi despre modalităţile de a ajuta ţările cele mai sărace în actuala situaţie", a subliniat ministrul german de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici